Handleiding voor het onderhoud van windmolens

De beweging "windempowerment" die tot doel heeft om kennis te delen bij het bouwen ontwikkelen en onderhouden van locaal gebouwdewind molens heeft zijn website vernieuwd. Het ziet er nu nog duidelijker en overzichtelijker uit. De website is een bron van informatie voor de verdere ontwikkeling van de kleine zelfgebouwde windmolen.
De medewerkers van de werkgroep onderhoud hebben onlangs versie 3.0 van de handleiding "Maintenance Manual for locally built Small Wind Turbines" uitgebracht. Dit is een heel handig hulpmiddel bij het onderhouden van de Piggott molen maar het kan zeker ook als leidraad dienst doen bij elke windmolen die onderhouden moet worden. De handleiding zorgt ervoor dat er geen belangrijke dingen vergeten worden om te controleren. Onderhoud wordt afhankelijk gemaakt van het millieu in een bepaalde omgeving, zoals aan zee een zoute admosfeer die een heel andere uitwerking op een windmolen heeft dan een woestijn achtige omgeving.

pdf-2861 Maintenance Manual for locally built Small Wind Turbines Download
Language-2861  EnglishAuthor-2861;Marie-Laure Brunel, Gaël Cesa, Jérôme Strasilla

The present document is a maintenance manual for “Piggott“ based designed small wind turbines (SWT), developed by WindEmpowerment (WE) association (...