HILVERSUM, 31 oktober - De redactie van het VPRO programma Tegenlicht heeft een praktisch Handboek Duurzame Energie samengesteld. Het dossier telt 32 pagina’s en kan worden gedownload van de website.

Het Handboek kwam tot stand tijdens de productie van de tv-documentaireserie ‘Energie in overvloed’, waarin zonneklaar wordt dat duurzame energie de toekomst heeft. Vooral de opwekking en toepassing van zonne-energie biedt ongekende mogelijkheden.
Het handboek fungeert als ‘bijlage’ bij de afleveringen Here Comes the Sun (20 oktober) en Het land van zonnestroom en windenergie (27 oktober 2008) van Rob van Hattum.

De samenstellers wilden een praktische handreiking bieden om iedereen verder op weg te helpen die na het zien van de uitzendingen over wind- en zonne-energie zelf duurzaam aan de slag wil.

Het dossier gaat helemaal over de situatie en mogelijkheden in Nederland. Er is veel informatie over subsidiemogelijkheden, verschillende systemen worden beschreven en technische termen worden uitgelegd. Daarnaast biedt het nuttige en praktische tips met betrekking tot zowel de ‘formele’ als de ‘informele’ weg. Ook de ervaringen van gebruikers komen volop aan bod.

Het handboek is een ‘dynamisch document’. De redactie staat open voor aanvullingen, suggesties, op- of aanmerkingen.

Naar de website van VPRO’s Tegenlicht

pdf-2833 Handboek duurzame energie Download
Language-2833  DutchAuthor-2833;VPRO Tegenlicht

Voordat u besluit om zonnepanelen aan te schaffen is het verstandig u eerst grondig in de aanvraagprocedure en subsidiewetgeving in Nederland verdiepen. Dit om onverwachte kosten en hindernissen

...