Van de hand van Adriaan Kragten zijn weer een aantal handleidingen verschenen, een van de handleidingen is de uitwerking van een molen met een wiekdiameter van één meter op basis van een fietsnaaf en acht neodymium magneten.

handleiding virya windturbine fietsdynamo adriaan kragten windenergy4ever windenergyDit is een variant op de Virya 1.04 die al eerder verschenen is en deze is op basis van een naaf-fietsdynamo.

In de handleiding wordt gebruik gemaakt van aluminium om wieken van te maken, tevens zijn de tekeningen voor de buigmallen uitgewerkt. Het hele ontwerp is met berekeningen bewezen dus de bouwer kan rekenen op een maximaal vermogen van 6 watt bij 12 volt. De beveiling is meganisch door middel van een wegklappende staartvaan en zal er altijd voor zorgen dat het toerental binnen veilige grenzen blijft.

pdf-2817 Manual VIRYA 1.04 part 1 Download
Language-2817  EnglishAuthor-2817;Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In this manual the 3-bladed VIRYA-1.04, electricity generating windmill, 

pdf-2818 Manual VIRYA 1.04 part 2 Download
Language-2818  EnglishAuthor-2818;Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Drawings; In this manual the 3-bladed VIRYA-1.04, electricity generating windmill,